Ai mbetët simboli i dijes dhe shkencës kosovare

Ai mbetët simboli i dijes dhe shkencës kosovare

Sot u bënë 22 vjet nga ndarja e intelektualit të kohës dhe njeriut që shërbeu denjësisht luftës si aspekt human i çlirimit ndaj pushtuesit serb.

Ishte i një niveli përtej kohës si intelektual por edhe si njeri në botëkuptimin shoqëror.

Përmasat e tij ishin në koherencë me kohën ku gërshetimi politik dhe intelektual ishin dimensione që rrallëkush i kishte aso kohe.

Xhavit Ahmeti do të mbetet simbol i dijes, shkencës por edhe i veprimit konkret në shërbim të së ardhmes dhe perspektivës shtetërore.

IZMI ZEKA

KOMENTE