6 arsye se pse duhet pirë sa më shumë ujë

Ndodh që njerëz të caktuar të pinë fare pak ujë dhe veçanërisht tani në dimër, kur kërkesat e trupit dhe etja është më e vogël. Por ekspertët kanë renditur 6 arsye se pse duhet pirë rregullisht dhe sa më shumë ujë.

-Pirja e ujit ndihmon në dobësim

Nëse shkohet në vaktin kryesor të ngrënies me shumë uri dhe dëshirohet të qetësohet kjo uri e shfrenuar, atëherë këshillohet që të pihet një gotë ujë para çdo vakti, duke zënë një pjesë të stomakut dhe duke bërë që të ndjehemi më të ngopur.

-Pirja e ujit ndihmon për hidratimin e trupit

Personat që merren me sport e kanë domosdoshmëri hidratimin e trupit, ndaj këshillohet që të pinë sa më shpesh, por kryesisht disa orë para aktivitetit fizik.

-Pirja e shpeshtë e ujit, ndihmon për një lëkurë më të mirë

Lëkura është më e shëndetshme dhe më e mirë, nëse pihet pak më shumë ujë nga sa mund të keni etje.

-Pirja e ujit përmirëson tretjen

Pirja e sasive të mëdha të ujit, ndihmon veçanërisht ata persona që vuajnë nga problemet me tretjen.

-Pirja e shpeshtë e ujit ndihmon në eliminimin e toksinave nga trupi dhe lehtëson pastrimin nga substancat që mund të merren nëpërmjet ushqimit.

-Sa më shumë ujë të pihet aq më shumë para kursehen

Uji në shishe është sigurisht më ekonomik në raport me pije të tjera

KOMENTE