5 ushqime që përmbajnë më shumë kalium se banania

Banania nuk është i vetmi ushqim i pasur me kalium. Kaliumi luan një rol themelor në forcimin e muskujve, funksionimin e nervave dhe shëndetin e zemrës. Dhe nëse nuk merrni sasinë e nevojshme ditore (pra, më pak se rreth 4,700 mg në ditë), ju keni defiçencë, lodhje, ngërçe muskulore, çrregullime të shëndetit të zemrës, marrje mendsh.)

1. Patatet e ëmbla

Një patate mesatare e pjekur përmban rreth 542 mg kalium.

2. Avokadot

Një periudhë shumë e mirë për të konsumuar sallatë me avocado, gjysma e frytit të së cilës përmban 487 mg kalium.

3. Fasulet e bardha

Gjysmë kupe përmban rreth 502 mg të këtij minerali.

4. Yogurt

Në një servirje standarde prej rreth 230 gr kos, gjenden rreth 579 gr kalium.

5. Spinaqi

Ka shumë mënyra për ta ndërfutur spinaqin në dietën tuaj dhe atvantazhi është se në një kupë përftoni 839 mg.

KOMENTE