44 kandidatë për zgjedhjen e presidentit në Ukrainë

44 kandidatë për zgjedhjen e presidentit në Ukrainë

Zyrtarët e komisionit zgjedhor në Ukrainë, thanë se  44 kandidatë janë regjistruar për të garuar në zgjedhjet presidenciale të 31 marsit.

Në mesin e 44 kandidatëve është edhe Presidenti aktual i Ukrainës, Petro Poroshenko, kryeministrja Ylia Tymoshenko, politikanë e deri të artistë e komedian.

Presidenti Poroshenko do të garojë për mandatin e tij të dytë pesëvjecar dhe është zotuar për arritjen e anëtarësimit të vendit në Bashkimin Evropian dhe NATO.

Sondazhet e fundit kanë shfaqur se kryeministrja Yulia Tymoshenko dhe komediani Volodymyr Zelensky, janë rivalët më të ngushtë të Poroshenkos në zgjedhjet e 31 marsit.

Poroshenko, 53 vjeçar, një nga personat më të pasur në Ukrainë, mori pushtetin në protestat massive pro-evropiane, që ndikuan në largimin e presidentit Viktor Yanukvcych, i afërt me Rusinë.

KOMENTE