410 pacientë në trajtim në klinikat Covid dhe spitalet e përgjithshme

410 pacientë në trajtim në klinikat Covid dhe spitalet e përgjithshme

Nga raportimet nga klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe spitaleve të përgjithshme, të shtrirë pë trajtim nga Sars- Cov-2, në nivel të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë 410 pacientë, 295 pacientë janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 27 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 309 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 173 pacientë

13 prej tyre në gjendje të rënduar

113 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

136 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 78 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 15 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 64 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 13 pacientë + 2 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 2 pacient

Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 237 pacientë

14 në gjendje të rënduar

182 të konfirmuar pozitivë

173 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 36 pacientë

Spitali i Gjakovës, 43 pacientë

Spitali i Pejës, 53 pacientë

Spitali i Gjilanit, 36 pacientë

Spitali i Ferizajt, 33 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 28 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 8 pacientë. /2LONLINE.com/

KOMENTE