15 gjyqtarë kosovarë licencencohen nga FIBA

15 gjyqtarë kosovarë licencencohen nga FIBA

Federata e Basketbollit e Kosovës (FBK) për vitin kalendarik 2019-2021 për licencimin e FIBA Gjyqtarëve tavolinës zyrtare ka arritur të licencojë 15 gjyqtarë të cilët me sukses kanë kaluar FIBA Online Testet nga njohuria e rregullave të basketbollit, si dhe nga FIBA Table Officials Qualification Programme.

Për të gjithë gjyqtarët e licencuar FIBA ka ndarë edhe certifikatat e licencimit.

Licencimet janë bërë në koordinim me Faton Kurshumlinë, FIBA Instruktori Nacional i Gjyqtarëve në Federatën e Basketbollit të Kosovës. Kjo është hera e parë që në kuadër të Federatës së Basketbollit të Kosovës janë të licencuar 15 gjyqtarë të tavolinës zyrtarë, katër gjyqtarë me stemën e FIBA-s dhe një Instruktor Nacional të FIBA-s.

FBK-ja të gjithë gjyqtarëve i dëshiron sukses në nominmet e tyre.

Gjyqtarët e licencuar:

Albert Vërbiqi

Anjesa Haziraj

Arian Thaçi

Irma Konjusha

Atdhe Goqaj

Artan Gashi

Burim Berisha

VisarBunjaku

Atdhe Gutaj

Genc Vitaku

Arian Kurtalani

Mërgim Istrefi

Roni Pupovci

Roni Vokshi

Blendi Spahija

KOMENTE