11 marsi i vitit 1981 shpalosi hapur kërkesat për Kosovën Republikë

11 marsi i vitit 1981 shpalosi hapur kërkesat për Kosovën Republikë

“Sot u mbushen 36 vite kur pranvera e madhe studentore sinjalizoi rënien e një sistemi vrastar serb ne Kosove. 11 marsi i vitit 1981 shpalosi hapur kërkesat për Kosovën Republikë. Nga kjo date nisi edhe renia e komunizmit ne Ish Jugosllavi dhe dolën hapur kërkesat për demokraci. liri dhe barazi”, shkruan në profilin e tij, Izmi Zeka, historian.

KOMENTE