10 vendet më të korruptuara të Botës

Korrupsioni është si një sëmundje qe shkatërron jo vetëm ekonomin, por edhe funksionimin normal te një shteti. Dhe, nëse instikti ju thot që Kosova duhet të jetë në mesin e këtyre shteteve, atëhere ju themi se gabuat.

Një qendër studimore ne Angli, Maplecroft Global Risk Analytics ka analizuar te dhënat nga sektori publik dhe sa i takon fenomenit ka përpiluar edhe një liste me 197 vendet qe janë analizuar.

Është për tu shënuar se vendet me më shume korrupsion janë vende te cilat përgjithësisht shquhen për burime te mëdha natyrore.

Me poshtë janë 10 vendet me te korruptuara te Botes.

10. Venezuela

9. Kamboxhia

8. Koreja e Jugut

7. Guinea

6. Guinea Ekuadoriale

5. Zimbabwe

4. Sudani

3. Myanmar

2. Somalia

1. Kongo.

KOMENTE