10 shtetet më të vogla në botë

10 shtetet më të vogla në botë

Me mbi 194 shtete në botë, është e lehtë të mendosh se fjala “shtet” barazohet me një zonë masive toke, apo me një numër të madh njerëzish. Por, disa vende janë aq të vegjël saqë qytetet brenda kombeve të tjera janë gjigantë krahasuar me to.

Ka shumë vende në botë me një sipërfaqe më të vogël se 400 kilometra katrorë dhe gjenden kryesisht në Evropë, Karaibe dhe Paqësor.

Malta – 316 km²

Maldivet – 300 km²

Saint Kitts dhe Nevis – 261 km²

Ishujt Marshall – 181 km²

Lihtenshtajni – 160 km²

San Marino – 61 km²

Tuvalu – 26 km²

Nauru – 21 km²

Monako – 2 km²

Qyteti i Vatikanit – 0.44 km² – Vendi më i vogël në botë është Vatikani, i njohur edhe si Selia e Shenjtë. Me vetëm 0.44 kilometra katrorë, Qyteti i Vatikanit është shteti më i vogël në botë sipas sipërfaqes së tokës.

KOMENTE